Menu obiadowe

 08-12.05.2017   

 

 

PONIEDZIAŁEK

I DANIE II DANIE
Kapuśniak z ziemniakami

 

– udka z kurczaka, wędzonka

-kapusta kiszona

-marchew

-seler

-pietruszka

-zielona pietruszka

-ziemniaki

-sól, pieprz

Bitki schabowe, kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego

 

-wieprzowina

-ogórek kiszony

-kasza jęczmienna

-sól, pieprz, majeranek, bazylia

-śmietana 18%

 

Razem: 900kcal, w tym:

% energii pochodzącej z białka – 23

% energii pochodzącej z tłuszczu – 25

% energii pochodzącej z węglowodanów – 52               Alergeny- 1,7,9

 

 

WTOREK 

I DANIE II DANIE
Krupnik z ziemniakami

-marchew

-seler

-pietruszka

-ziemniak

-chude mięso z piersi kurczaka

-kasza jęczmienna

-koperek, zielona pietruszka

-sól, pieprz, zioła

Gołąbki siekane w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z marchewki

– ziemniaki

-mięso wieprzowe mielone

-marchewka

-bułka tarta

-koperek

-majeranek, tymianek, bazylia, sól

-koncentrat pomidorowy

-miód

 

Razem: 900kcal, w tym:

% energii pochodzącej z białka – 22

% energii pochodzącej z tłuszczu – 23

% energii pochodzącej z węglowodanów – 55             Alergeny- 1,3,7,9

 

 

ŚRODA

I DANIE II DANIE
Zupa biały barszcz z makaronem

 

-marchew, seler, por

– makaron

– liść laurowy, majeranek

-kwas z kapusty

-śmietana 18%

-sól

Kotlet schabowy, ziemniaki,  surówka z białej kapusty

-ziemniaki gotowane

-biała kapusta

-mięso wieprzowe(schab)

-jajko

– bułka tarta

– koperek

-majeranek, tymianek, bazylia, sól

Razem: 900kcal, w tym:

% energii pochodzącej z białka – 23

% energii pochodzącej z tłuszczu – 25

% energii pochodzącej z węglowodanów – 52                         Alergeny- 1,3,7,9

 

 

CZWARTEK

I DANIE II DANIE
Zupa grochowa z ziemniakami

-seler

-pietruszka

-ziemniak

-mięso z piersi kurczaka

-groch łuskany

-koperek, zielona pietruszka

-sól, pieprz, zioła

Makaron świderki trójkolorowe z białym serem i boczkiem wędzonym

 

-makaron kolorowy

– sól, pieprz, zioła

-ser biały półtłusty

-boczek wędzony

 

 

Razem: 890kcal, w tym:

% energii pochodzącej z białka – 21

% energii pochodzącej z tłuszczu – 23

% energii pochodzącej z węglowodanów – 56          Alergeny- 1,7,9

 

 

PIĄTEK

I DANIE II DANIE
Zupa ogórkowa z makaronem

 

-włoszczyzna

-ogórek kwaszony

-ziemniaki

-marchew

-śmietana 18% tłuszczu

Hamburger rybny z warzywami, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty

-filet z miruny

-czerwona kapusta

-ziemniaki, koperek, marchewka

-mąka, mleko, jajko

-masło

-sól , pieprz, zioła

-miód

 

Razem: 900kcal, w tym:

% energii pochodzącej z białka – 26

% energii pochodzącej z tłuszczu – 21

% energii pochodzącej z węglowodanów – 53               Alergeny- 1,3,4,7,9