Menu obiadowe

 22-26.05.2017   

 

 

PONIEDZIAŁEK

I DANIE II DANIE
Zupa ziemniaczana

-seler

-pietruszka

-ziemniak

-mięso z piersi kurczaka

-koperek, zielona pietruszka

-sól, pieprz, zioła

 

Makaron świderki w sosie bolońskim z serem żółtym

 

-makaron świderki

-mięso wieprzowe

– sól, pieprz, zioła, bazylia, oregano

-papryka słodka, ser żółty

– koncentrat pomidorowy

 

Razem: 900kcal, w tym:

% energii pochodzącej z białka – 23

% energii pochodzącej z tłuszczu – 23

% energii pochodzącej z węglowodanów – 54              Alergeny- 1,7,9

 

 

WTOREK 

I DANIE II DANIE
Zupa biały barszcz z makaronem

 

-marchew, seler, por

– makaron

– liść laurowy, majeranek

-kwas z kapusty

-śmietana 18%

-sól

Krążki pieczarkowe, ziemniaki, surówka warzywna

– ziemniaki gotowane

-marchew

-bułka tarta

-koperek

-majeranek, tymianek, bazylia, sól

-pieczarki

 

Razem: 900kcal, w tym:

% energii pochodzącej z białka – 23

% energii pochodzącej z tłuszczu – 23

% energii pochodzącej z węglowodanów – 54             Alergeny- 1,3,7,9

 

 

 

 

ŚRODA

I DANIE II DANIE
Zupa marchewkowa z gwiazdeczkami

-marchew

-seler

-pietruszka

-makaron

-chude mięso z piersi kurczaka

-koperek, zielona pietruszka

-sól, pieprz, zioła

 

Kotlecik słoneczny, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty

 

-pierś z kurczaka

-czerwona kapusta

-ziemniaki

-sól, pieprz, majeranek, bazylia

– jaja kurze

Razem: 900kcal, w tym:

% energii pochodzącej z białka – 25

% energii pochodzącej z tłuszczu – 22

% energii pochodzącej z węglowodanów – 53                         Alergeny- 1,3,7,9

CZWARTEK

I DANIE II DANIE
Zupa grochowa z ziemniakami

-seler

-pietruszka

-ziemniak

-mięso z piersi kurczaka

-groch łuskany

-koperek, zielona pietruszka

-sól, pieprz, zioła

Bitki schabowe w sosie własnym, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty

 

-wieprzowina

-biała kapusta

-kasza jęczmienna

-sól, pieprz, majeranek, bazylia

-śmietana 18%

 

Razem: 890kcal, w tym:

% energii pochodzącej z białka – 23

% energii pochodzącej z tłuszczu – 25

% energii pochodzącej z węglowodanów – 52         Alergeny- 1,7,9

PIĄTEK

I DANIE II DANIE
Zupa jarzynowa z ziemniakami

 

-marchew

-seler

-pietruszka

-ziemniak

-mięso z piersi kurczaka

-kalafior

-koperek, zielona pietruszka

-sól, pieprz, zioła

Kotlecik rybny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty

-filet z miruny

-kiszona kapusta

-ziemniaki, koperek, marchewka

-mąka, mleko, jajko

-masło

-sól , pieprz, zioła

-miód

 

Razem: 900kcal, w tym:

% energii pochodzącej z białka – 26

% energii pochodzącej z tłuszczu – 21

% energii pochodzącej z węglowodanów – 53               Alergeny- 1,3,4,7,9