Stołówki szkolne

  • Obiady dla uczniów klas 1-4 SP:
    na rachunek nr: 28 1240 3389 1111 0010 6037 7471
  • Obiady dla uczniów klas 5-8 SP oraz LO
    – bezpośrednio na konto firmy cateringowej: PPH BARTUS
    nr konta BNP Paribas: 14 1750 0012 0000 0000 3819 2825

tytuł wpłaty: imię i nazwisko ucznia, klasa, obiad, miesiąc

Informację o wykupieniu obiadów proszę przekazać wychowawcy klasy.

 

Przypominamy, że można wykupić wyłącznie cały obiad tj. I i II danie. Nie przyjmujemy zamówień na pojedyncze posiłki.

Zwroty za posiłki dotyczyć będą nieobecności w całym tygodniu. Nie ma zwrotów za pojedyncze dni. W takich przypadkach można osobiście odebrać obiad ze stołówki.


Menu obiadowe

15-19.11.2021  

 

PONIEDZIAŁEK

I DANIE II DANIE
Zupa marchewkowa z zacierkami

-marchew

– pręga wołowa

-zacierki

-seler

-pietruszka

  -koperek, zielona pietruszka

-sól, pieprz, zioła

 -natka pietruszki lub koperek, sól 

Makaron w sosie bolońskim 

-makaron kolanka (mąka pszenna, produkt może zawierać jaja) 

-mięso wieprzowe

– koncentrat pomidorowy 

– sól, pieprz, zioła, bazylia, oregano

-papryka słodka

Razem: 600kcal, w tym:

% energii pochodzącej z białka – 15

% energii pochodzącej z tłuszczu – 30

% energii pochodzącej z węglowodanów – 55                     Alergeny-1,7,9 

 

WTOREK

I DANIE II DANIE
Zupa literkowa na wywarze warzywno mięsnym

-mięso szponder wołowy 

-makaron (mąka pszenna, produkt może zawierać jaja)

-marchew

-seler

-pietruszka

-zielona pietruszka

-sól, pieprz

Pulpeciki  w sosie pieczarkowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty 

-wieprzowina

-ziemniaki  

-biała kapusta    

-śmietana 18%

-sól, pieprz, majeranek, bazylia

Razem: 600kcal, w tym:

% energii pochodzącej z białka – 15

% energii pochodzącej z tłuszczu – 30

% energii pochodzącej z węglowodanów – 55                                     Alergeny- 1,3,7,9 

 

ŚRODA

I DANIE II DANIE
Zupa pomidorowa z makaronem 

-mięso szponder wołowy 

-makaron (mąka pszenna, produkt może zawierać jaja)

-przecier pomidorowy, marchew

-seler

-śmietana 18%

-pietruszka

 -natka pietruszki lub koperek, sól

Kotlet pożarski drobiowy, ziemniaki, marchewka z groszkiem

-mięso z piersi kurczaka

-ziemniaki

-marchewka, groszek zielony

-bułka tarta 

-jaja kurze całe

Razem: 600kcal, w tym:

% energii pochodzącej z białka – 15

% energii pochodzącej z tłuszczu – 30 

% energii pochodzącej z węglowodanów – 55              Alergeny- 1,3,7,9

 

CZWARTEK

I DANIE II DANIE
Zupa biały barszcz na kwasie z kapusty z makaronem

-mięso z piersi kurczaka

-kwas z kapusty

-makaron (mąka pszenna, produkt może zawierać jaja) 

-marchew, seler, por

-śmietana 18%

– liść laurowy, majeranek, sól

Stek wieprzowy, ziemniaki, marchewki liliputki 

-wieprzowina

-bułka pszenna

-ziemniaki

-marchewka  

-sól, pieprz, majeranek, bazylia

Razem: 600kcal, w tym:

% energii pochodzącej z białka – 15

% energii pochodzącej z tłuszczu – 30

% energii pochodzącej z węglowodanów – 55                       Alergeny- 1,3,7,9

 

PIĄTEK

I DANIE II DANIE
Zupa dyniowa z zacierkami 

-dynia

-ziemniaki

– makaron zacierki (mąka pszenna, produkt może zawierać jaja)

-seler

-pietruszka, marchew 

-imbir, gałka muszkatołowa 

-sól, pieprz, zioła

Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty i marchewki

-filet rybny 

ziemniaki,

-kiszona kapusta

-bułka tarta, jaja kurze, masło

-bułka pszenna

– koperek, marchewka

-sól , pieprz, zioła

-miód

Razem: 600kcal, w tym:

% energii pochodzącej z białka – 15

% energii pochodzącej z tłuszczu – 30

% energii pochodzącej z węglowodanów – 55             Alergeny- 1,3,4,7,9

 

Skip to content