Stołówki szkolne

  • Obiady dla uczniów klas 1-4 SP:
    na rachunek nr: 28 1240 3389 1111 0010 6037 7471
  • Obiady dla uczniów klas 5-8 SP oraz LO
    – bezpośrednio na konto firmy cateringowej: PPH BARTUS
    nr konta BNP Paribas: 14 1750 0012 0000 0000 3819 2825

tytuł wpłaty: imię i nazwisko ucznia, klasa, obiad, miesiąc

Informację o wykupieniu obiadów proszę przekazać wychowawcy klasy.

 

Przypominamy, że można wykupić wyłącznie cały obiad tj. I i II danie. Nie przyjmujemy zamówień na pojedyncze posiłki.

Zwroty za posiłki dotyczyć będą nieobecności w całym tygodniu. Nie ma zwrotów za pojedyncze dni. W takich przypadkach można osobiście odebrać obiad ze stołówki.


Menu obiadowe

06-10.06.2022

 

PONIEDZIAŁEK

I DANIE II DANIE
Zupa żurek kujawski z ziemniakami

-kiełbasa biała

-wędzonka 

– zakwas z mąki żytniej

-ziemniaki 

-marchew

-seler

-pietruszka 

Makaron świderki trójkolorowy z białym serem i boczkiem wędzonym   

-makaron trójkolorowy świderki

-ser biały półtłusty

-boczek wędzony

– sól, pieprz, zioła

Razem: 600kcal, w tym:

% energii pochodzącej z białka – 15

% energii pochodzącej z tłuszczu – 30

% energii pochodzącej z węglowodanów – 55                     Alergeny-1,7,9 

 

WTOREK

I DANIE II DANIE
Rosół z makaronem

– udka z kurczaka

-skrzydła z indyka

-makaron nitki (mąka pszenna, produkt może zawierać jaja)

-marchew

-seler

-pietruszka

-zielona pietruszka

-sól, pieprz 

Kotleciki mięsno-ryżowe w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty z porą i kukurydzą 

-ryż, wieprzowina

-koncentrat pomidorowy

-ziemniaki

-biała kapusta, por, kukurydza konserwowa  

– jaja kurze

-śmietana 18%

-sól, pieprz, majeranek, bazylia

Razem: 600kcal, w tym:

% energii pochodzącej z białka – 15

% energii pochodzącej z tłuszczu – 30

% energii pochodzącej z węglowodanów – 55                                     Alergeny- 1,3,7,9 

 

ŚRODA

I DANIE II DANIE
Zupa ogórkowa z makaronem i warzywami zabielana śmietaną 

-mięso łopatka wieprzowa

-makaron(mąka pszenna, produkt może zawierać jaja) 

-ogórek kwaszony

-marchew

-śmietana 18% tłuszczu 

 -seler

-natka pietruszki lub koperek

-sól, czosnek suszony

Pierś z kurczaka panierowana, ziemniaki, marchewka z groszkiem na masełku 

-mięso z piersi kurczaka

-ziemniaki

-marchewka, groszek zielony     

-bułka tarta, masło 

-jaja kurze całe

sól, pieprz

Razem: 600kcal, w tym:

% energii pochodzącej z białka – 15

% energii pochodzącej z tłuszczu – 30 

% energii pochodzącej z węglowodanów – 55              Alergeny- 1,3,7,9

 

CZWARTEK

I DANIE II DANIE
Zupa pomidorowa z makaronem 

-mięso szponder wołowy 

-makaron (mąka pszenna, produkt może zawierać jaja)

-przecier pomidorowy, marchew

-seler

-śmietana 18%

-pietruszka

 -natka pietruszki lub koperek, sól

Stek wieprzowy, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej 

-wieprzowina

-bułka pszenna

-ziemniaki

-czerwona kapusta  

-sól, pieprz, majeranek, bazylia

Razem: 600kcal, w tym:

% energii pochodzącej z białka – 15

% energii pochodzącej z tłuszczu – 30

% energii pochodzącej z węglowodanów – 55                       Alergeny- 1,3,7,9

 

PIĄTEK

I DANIE II DANIE
Krupnik na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki

-mięso z udka kurczaka

-ziemniak

-kasza jęczmienna

-marchew, seler

-pietruszka

-koperek, zielona pietruszka

-sól, pieprz, zioła 

Naleśniki z serem i polewą czekoladową 

-mąka pszenna

-ser biały

-mleko

-jaja

-polewa czekoladowa   

-olej rzepakowy

Razem: 600kcal, w tym:

% energii pochodzącej z białka – 15

% energii pochodzącej z tłuszczu – 30

% energii pochodzącej z węglowodanów – 55             Alergeny- 1,3,7,9

Skip to content